Orvosi engedélyek Süti kezelési szabályzat Adatkezelési nyilatkozat Szállítási és vásárlási feltételek
Alternatív gyógyászat

Alternatív gyógyászat

Segíts magadon alternatív gyógymódokkal:

 Az akupunktúra szerepe a fizikoterápiában

Egy kis általános ismertető az akupunktúráról
A kínai gyógyászat sajátos, és mindenre használt gyógyító eljárása, mely képes helyreállítani a szervezet felborult egyensúlyát. Az akupunktúrás területek stimulálásával aktivizálni lehet a szervezet öngyógyító tevékenységét, helyre lehet állítani a meridiánok energiakeringését.

A hagyományos orvoslásban és a komplementer medicina területén elsősorban fájdalomcsillapításra és azonnali közérzetjavításra, betegségek kiegészítő kezeléseként, valamint fizikoterápiás eszközként alkalmazható.

Akupunktúrával funkciót javítunk, fájdalmat csillapítunk, ami az esetek nagy részében komoly teljesítménynek számít. Emellett az akupunktúra egy szinte abszolút fiziológiás megoldás, mert nem viszünk be a szervezetbe idegen vegyületet, gyógyszert.

Panaszok, melyeken segíthet  az akupunktúra:
   
  • Derékfájás, vállfájás, nyakmerevség, végtagokban érzett panaszok esetében: segíthet feloldani az izomban jelentkező görcsöket, serkentheti a vérkeringést
  • Zsibbadás, érzéskiesés, hideg érzés 
  • Végtagokban érzett panaszok
  • Lumbágóban, isiászban, idegbecsípődésben, derék"roppanás" esetében jelentkező kellemetlenségek is enyhíthetők. A nyakcsigolyák területén létrejött feszülés, karokba sugárzó fájdalom érzet ugyancsak hamar kiküszöbölhető akupunktúrával. 
  • izomgyengeség, izommerevség, görcsös fájdalom, izom és idegi eredetű fájdalmak, mozgatási funkciók sérülése miatt fellépő panaszok, gyenge, nehezen mozgó végtagok
  • Mozgásszervi megbetegedések:- kis- és nagyízületi panaszok (sérülés, gyulladás, fájdalom), reuma, izomsorvadás, izomfájdalom, izomgyulladás, izom- ínsérülés, ficam utókezelése, köszvény, ferde nyak, a gerinc/csigolyák betegségei (alsó háti derékfájás), csontkinövés, csontfájás, alagút-szindróma.
  • Baleset, vagy más ok miatt mozgás hiányos (bénult) izmok esetében: A  kialakult váll-, kar-, lábmerevséget segít kilazítani, az izmokat ingerli, hogy ne sorvadjanak el. 
A következő panaszok esetében is érdemes kiegészítésként akupunktúrával próbálkozni:
izom és idegi eredetű fájdalom, porckorongsérv, idegzsába és fantomfájdalom

Amennyiben úgy érzi, hogy a nyugati gyógymódok mellett, szüksége van alternatív gyógymódokra is, és ezt ki szeretné próbálni, kérem olvassa el a következő bemutatkozó sorokat.

Dr. Zoltai Erika

Rendelő: 1162 Délceg u. 33.
Rendelési idő: H-SZ-P: 8-12, K-Cs: 16-20 óra között.

Bejelentkezés biorezonanciás állapotfelmérő vizsgálatra, életmód tanácsadásra, holisztikus masszázsra

Tanácsadás személyesen illetve az alábbi e-mail címen:

E-mail cím: mica@freemail.hu

Bemutatkozás:
1987-ben végeztem a budapesti orvosi egyetemen, majd klinikai gyakorlat után belgyógyászat, háziorvostan, üzemorvostan szakvizsgát tettem. Jelenleg, háziorvosként, és üzemorvosként tevékenykedem. 

Több éve foglalkozom keleti orvoslással is, így a nyugati és keleti filozófiát próbálom egyesíteni. Elsődleges célom a betegség-megelőzés. Fontosnak tartom a tünetek megszüntetésén túl a betegség okának megkeresését és megszüntetését. Szükség esetén különböző szakorvosokkal együttműködve dolgozom.

Szűrővizsgálatok, biorezonanciás vizsgálatok, állapotfelmérés után, életmód tanácsadással, holisztikus masszással, valamint egyéb keleti és nyugati gyógymódokkal igyekszem mind a testi, lelki, fizikai egyensúlyt biztosítani a betegek számára. Szakorvosi végzettség: belgyógyász, háziorvos, üzemorvos

Természetgyógyász végzettség: biorezonancia, életmód tanácsadás, holisztikus masszázs

Kép