Orvosi engedélyek Süti kezelési szabályzat Adatkezelési nyilatkozat Szállítási és vásárlási feltételek
Elektroakkupunkturás készülékek

KB-100-as és KB- 900-as készülék

Ezeknek  a készülékeknek a fejlesztői, az egyik legősibb alternatív gyógymód az  akupunktúra elvét használták fel a készülékek működésénél. A két készüléknek a hatása, és a működési elve azonos, a különbség a kialakításukban van. Célcsoport szerint vették figyelembe a fejlesztők, a készülékek  kezelésének erősségének választási lehetőségeit, és a készülék kezelőrészének a kialakítását. A KB-100-as készülék fő célcsoportja a végtagokat érintő panaszok megszüntetése, itt előfordulhat az érzéketlen, és a túlérzékeny végtagérzet is. Ezért, ennél a készüléknél a kezelés erőssége 1-100 fokozatig állítható, míg a KB- 900-as készüléknél ez 5 fokozatban lehetséges, viszont, két oldalas kezelőfejjel rendelkezik,  hogy könnyebb legyen elérni a távolabbi testrészeket -- ennek a készüléknek a célcsoportja a fizikóterápiás kezelés- . De mindkét készülék alkalmas mind az egész testet érintő, mind végtagokat érintő gondok megoldására is. 

Egy kis általános ismertető az akupunktúráról

 A hagyományos orvoslásban, és a komplementer medicina területén, elsősorban fájdalomcsillapításra, és azonnali közérzet javításra, betegségek kiegészítő kezeléseként, valamint fizikoterápiás eszközként alkalmazható.
A kínai gyógyászat sajátos, és mindenre használt gyógyító eljárása, mely képes helyreállítani a szervezet felborult egyensúlyát. Az akupunktúrás területek stimulálásával aktivizálni lehet a szervezet öngyógyító tevékenységét, helyre lehet állítani a meridiánok energiakeringését.
Akupunktúrával funkciót javítunk, fájdalmat csillapítunk, ami az esetek nagy részében komoly teljesítménynek számít. Emellett az akupunktúra egy szinte abszolút fiziológiás megoldás, mert nem viszünk be a szervezetbe idegen vegyületet, gyógyszert.

Panaszok, melyeken segíthet  az akupunktúra:

    

Fájdalomcsillapítás, fizikoterápiás kezelések:

Az akupunktúra valójában a fájdalom elleni harcban a legjobb. A nyugati orvoslás a 70-es években figyelt fel rá, mint a fájdalomcsillapítás lehetőségére, miután a WHO hivatalos gyógymódnak ismerte el.  Az eljárásnak a lényege, hogy a bőrön át ingerlik az idegrostokat, elzárva ezzel a fájdalomkaput,  s így, megvalósul  a gyors, hatékony  fájdalomcsillapítás. A kezelés hatására endorfinok szabadulnak fel, azaz a szervezet saját fájdalomcsillapító anyagainak szérumszintje is megnő. Fájdalomcsillapítás érhető el dióhéjban a következő panaszok esetében: 

Hátfájás, lumbágó és társai: 

  • Hátfájás, derékfájás, vállfájás, nyakmerevség, és végtagokban érzett panaszok esetében: segíthet feloldani az izomban jelentkező görcsöket, serkentheti a vérkeringést. A krónikus hátfájdalommal küzdő betegeknél az akupunktúrás kezelést használják a konzervatív kezelések után a hátfájás megszüntetésére a leggyakrabban. A nem kisugárzó, nyakban vagy háton jelentkező fájdalmak kezelésében a tapasztalatok szerint igen jó eredménnyel használható ez megoldás. A tradicionális keleti gyógyászok nézetei szerint az akupunktúra az ember energia meridiánjait rendezi át és ezzel újra egyensúlyba hozza a testet, a nyugati orvoslás képviselői viszont csak azt tudják, hogy a kezelés bizonyos esetekben hatásos, de a miértre nincsenek még meggyőző tudományos válaszok. A fájdalom csillapítás igen  hatékony módszere ezekben az esetekben az akupunktúra.
  • Lumbágóban, isiászban, idegbecsípődésben, derék"roppanás"- esetében jelentkező kellemetlenségek is enyhíthetők. A nyakcsigolyák területén létrejött feszülés, karokba sugárzó fájdalom érzet ugyancsak hamar kiküszöbölhető akupunktúrával.

Ízületi és izom és reumatikus problémák esetén:

izomgyengeség, izommerevség, görcsös fájdalom, izom és idegi eredetű fájdalmak,  mozgatási funkciók sérülése miatt fellépő panaszok, gyenge, nehezen mozgó végtagok

  • Mozgásszervi megbetegedések:- kis- és nagyízületi panaszok (sérülés, gyulladás, fájdalom), reuma, izomsorvadás, izomfájdalom, izomgyulladás, izom-, ínsérülés, ficam utókezelése, köszvény, ferde nyak, a gerinc/csigolyák okozta problémák (alsó háti derékfájás), csontkinövés, csontfájás, alagút szindróma.
  • Baleset, vagy más ok miatt mozgás hiányos (bénult) izmok esetében: A  kialakult váll, kar, láb merevségét segít kilazítani, az izmokat ingerli, hogy ne sorvadjanak el. 

Kéz  zsibbadása,  láb  zsibbadás, érzéskiesés, hideg érzés: 

  • A végtagokban érzett panaszok:  kéz zsibbadása, láb zsibbadása, hidegnek érzett lábak és kezek. A hagyományos kínai gyógyászat megközelítése szerint a zsibbadást és a bizsergést, valamint az idegfájdalmat a nem megfelelő keringés  okozza. Az akupunktúrás kezelés az energia- és a vérkeringés serkentésén keresztül fejtheti ki a hatását, és így „erősítheti” az ideg végződéseket.  Ezekhez a problémákhoz tartozik az érzéketlenség kellemetlen érzése, a kéz zsibbadás, a láb zsibbadás, a hideg érzés a végtagokban.
KB-100 készülék
Egyszerre érzi hogy végtagja ég és fázik? Úgy észleli, hogy bizsereg és fájdalmas,és még érzéketlen is?
KB-900 készülék
Derékfájás, lumbágó, ízületi fájdalom, izomfájdalom okozta problémák megszüntetésére, enyhítésére
Kép