Adatkezelési tájékoztató Megrendelés, jótállás, garancia Orvosi engedélyek
Vásárlási, szállítási, jótállási feltételek

Jótállási  és vásárlási, és szerződési feltételek

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

1.6. Termék: minden olyan a Szolgáltató által eladásra kínált termék és/vagy szolgáltatás, amely vonatkozásában a Felhasználó a Weboldalon a megrendelését leadhatja. 
A megjelenített termékek emellett személyesen is megvásárolhatóak a Szolgáltató forgalmazóján keresztül a  ReCom-Med Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1031 Budapest, Nánási út 14/b. üzletében,  T.:2427627 előzetes egyeztetés után.
A termékeknél feltüntetett árak bruttó árak. Ezen felül a Szolgáltató a Felhasználó által kiválasztott szállítási és fizetési módtól függően szállítási költséget számít fel.
1.7. A honlapon a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenített meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.
1.8. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akció időtartamáról és körülményeiről.

Rendelés menete

1.9. A Felhasználó a honlapon a menü által kínált navigációs lehetőséggel jut a megvásárolni kívánt Termék adatlapjára. A Termék adatlapján a termékleírást követően megtalálható az adott termék megrendelőlapjára irányuló link, amelyre kattintva a Felhasználó a megrendelés leadásához szükséges adatokat megadhatja. Eddig a pontig a rendszer semmilyen adatot nem tárol a Felhasználó által megtekintett termékekről, és a Felhasználóról sem (nincs kosár, és a rögzíteni kívánt megrendelés csakis egyetlen típusú termékre vonatkozhat). A szállítási és számlázási adatok megadásán kívül a Felhasználónak azonban lehetősége van a megvásárolni kívánt Termék mennyiségének megadására/módosítására, továbbá a szállítás és fizetési mód kiválasztására. A fizetendő végösszeg a darabszám és szállítási módnak megfelelően azonnal látható. A rendszer ellenőrzi a formailag helytelenül megadott adatokat, és a vásárláshoz nélkülözhetetlen adatok meglétét. A Felhasználó ezt követően véglegesítheti megrendelését. A megrendelés rögzítését követően a rendszer megjeleníti a honlapon a megrendelés során megadott adatokat, illetve a megrendelés azonosító számát, továbbá ezen adatokat automatikusan egy visszaigazoló email formájában is elküldi a felhasználó által megadott elérhetőségre valamint a Szolgáltatónak.  A Felhasználó a honalapon közölt visszaigazolást vagy a visszaigazoló email tartalmát kinyomtathatja. 
1.10. A vásárló felelőssége a megadott adatok ellenőrzése. A hibás adatokkal felvett rendelésekért (pl.: hibás e-mail vagy szállítási adatok rögzítése) az Eladó nem tud felelősséget vállalni. A Felhasználó a megadott adatait a megrendelés elküldését követően nem módosíthatja a rendszeren keresztül, mivel a rendszer nem működtet felhasználói fiókokat, azonban jelezheti a Szolgáltató megadott elérhetőségein, amennyiben a visszaigazoláskor (a honlapon vagy a visszaigazoló emailben) hibásan megadott adatot vél felfedezni.  
1.11. A Felhasználó az alábbi szállítási, fizetési illetve átvételi módok közül választhat:
- Házhoz szállítás futárszolgálattal: Ebben az esetben a futárszolgálat a csomag feladását követő nap szállítja ki. A küldemény átvételének napján e-mailben és SMS-ben is értesítést küld a kiszállításról .
- Postahivatali, MOL, vagy COOP PostaPontban történő átvétel: Ebben az esetben miután a megrendelt termék vételárát a Szolgáltató által megadott módon bankszámlára átutalta, és az a számlán megjelenik, a Szolgáltató véglegesíti a rendelését. Ezt követően az összeállított csomag feladásra kerül, és az MPL futárszolgálat az Ön által megadott Postahivatalba, MOL, vagy COOP PostaPontba szállítja ki a feladást követő 2. munkanapon. A küldemény átvételi lehetőségéről az MPL SMS-ben, vagy e-mailben értesítést küld. A Vásárlónak a csomagot 5 napja van átvenni az adott PostaPont nyitvatartási idejében. 
A Vásárló hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben a Vásárlót terhelik. 
A szállítási konstrukciók, csak Magyarország területén belüli csomagszállítás esetén érvényesek.
1.12. A Vásárló az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat:
- A vételár kiegyenlítése utánvéttel: A rendelés teljes összegét a Felhasználó az átvételkor fizeti meg.
- A vételár kiegyenlítése előre utalással: Ebben az esetben miután a megrendelt termék vételárát a Szolgáltató által megadott módon bankszámlára átutalta, és az a bankszámlán megjelenik, a Szolgáltató véglegesíti a megrendelést, összeállítja a csomagot, majd gondoskodik a kiválasztott szállításról.
- A vételár kiegyenlítése bankkártyával: Ebben az esetben miután a Vásárló a megrendelést elküldte, a rendszer átirányítja a tranzakciót technikailag biztosító weboldalra (https://firstdata.com). A fizetés ott valósul meg, majd a Felhasználó visszairányításra kerül a Szolgáltató honlapjára, ahol a rögzített megrendelés adatait megtekintheti. 
 
1.13. A Szolgáltató a leadott Megrendelést emailen igazolja vissza, amely visszaigazolás az Ügyfél ajánlatának elfogadását vagy elutasítását tartalmazza. Az Eladó és Vásárló közötti Szerződés akkor jön létre, amikor a Vásárló email útján megkapja az Eladótól a Megrendelés elfogadásáról szóló visszaigazolást, amely értesítés magában foglalja az Ügyfél által megrendelt Termékeknek a futárszolgálat részére való átadásáról szóló értesítést is. A Megrendelés leadása után a Vásárlóhoz email útján érkezett automatikus rendszerüzenet a Megrendelés rögzítéséről tájékoztató jellegű és nem jelenti a Megrendelés Eladó általi visszaigazolását.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget, amennyiben hibásan megadott elérhetőségek vagy az email szolgáltatók miatt az elektronikus visszaigazolás nem kerül, illetve nem megfelelő módon kerül kézbesítésre. A fenti szabályoktól eltérhetnek a felek, ha ebben megállapodtak.

A megrendelések feldolgozása és teljesítés

1.14. Az Eladó – a Vásárló egyidejű értesítése mellett jogkövetkezmények nélkül – törölheti a Vásárló Megrendelését, az alábbi esetekben: 
– amennyiben a Vásárló online fizetési módot jelölt meg, és a kártyát kibocsájtó pénzintézet a tranzakciót nem engedélyezi;
– amennyiben a Vásárló online fizetési módot jelölt meg, és az online fizetést biztosító partner nem tudja érvényesíteni a tranzakciót; 
– ha Vásárló által megadott adatok nem fedik a valóságot, nem teljes körűek vagy nem teszik lehetővé a Megrendelés teljesítését.

1.15. Általános teljesítési határidő a megrendelésnek a Szolgáltatóhoz való megérkezésétől számított harminc napon belül. A felek kölcsönös megállapodás esetén ettől eltérhetnek. 
1.16. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. 

VI) Elállás joga, nyilatkozat-minta az elálláshoz, kivételek az elállás alól

1.      A Vásárló egészen addig tudja lemondani rendelését, amíg az számlázásra és feladásra nem kerül. Amennyiben a Vásárló már átvette a terméket, lemondani nem tudja a rendelést, de 14 napon belül gyakorolhatja indokolás nélküli elállási jogát, az ide vonatkozó 45/2014-es Korm. rendelet (20.-22 § rendelkezése által*) szabályozott módon. A 14 nap elállási határidő a termék átvételekor kezdődik.

2.       A *-al jelölt, hivatkozott jogszabályi rendelkezések szerint az elállást a Vásárló megteheti úgy, hogy az elállásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozatot juttat el a Szolgáltatóhoz vagy a következő – a Vásárló által értelemszerűen kitöltendő – ún. elállási nyilatkozatminta felhasználásával is megtehető az elállás (a *-al jelölt mezők kitöltendőek):

Címzett: SAX Kft. 1162 Budapest, Cserhida u. 8., email: saxmed@saxmed.hu

Ezennel én / mi el kívánok / kívánunk állni a közöttünk létrejött, a következő termékek megvásárlásáról (*) / a következő szolgáltatások nyújtásáról szóló szerződéstől (*)

Megrendelés dátuma (*) / átvétel dátuma (*)

Vásárló(k) neve

Vásárló(k) címe

Vásárló(k) aláírása (csak abban az esetben, ha postai úton küldi az űrlapot)

Dátum

 

3.         A Vásárló részéről írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 14 napon belül elküldeni a Szolgáltatónak.

4.         Elállás esetén a Vásárló saját költségén kell, hogy a terméket a Szolgáltatónak visszajuttassa, haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül. Elállás esetén a Szolgáltató a vételárat a legrövidebb időn belül visszajuttatja a Vásárlónak, aki szándékát vagy telefonon, vagy e-mailben jelzi a Szolgáltatónak. A pénz visszafizetése vagy utalás, vagy postai úton történhet, kérés szerint -  jellemzően a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon történik a visszafizetés.

5.                Amennyiben a Vásárló a kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. A Szolgáltató mindaddig visszatarthatja a termék ellenértékét, amíg a terméket a Vásárló vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy visszaküldte azt. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését, illetőleg a Vásárló felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.

 

Kivétel a termék átvételétől számított 14 napon belüli elállási jog alól

6.         Egyes termékeink egyúttal higiéniai terméknek is minősülnek - az RC Cornet készülék-, melyek kapcsán kérjük Vásárlóinkat annak elfogadására, hogy a 14 napon belüli indokolás nélküli elállási jogával ilyen termék vásárlása esetén csak a kicsomagolás - a védőfólia feltépése előtt- ,  előtt élhetnek. Ilyen jellegű készülékeket, az ide vonatkozó 45/2014-es Korm. rendelet szerint (29. §) csak abban az esetben veszünk vissza, ha a védő csomagolást nem bontotta fel a Vásárló.

VII)     Reklamáció, Panaszkezelés

 

1.     Felek igyekeznek jogvitájukat békés úton rendezni. Amennyiben a Vásárlónak panasza van, az ÁSZF elején megadott elérhetőségeinken állunk rendelkezésére.

2.     A Vásárló (amennyiben Fogyasztónak minősül), természetesen bírósághoz fordulhat, vagy a Szolgáltatónál megtett panaszának esetleges elutasítása esetén a Budapesti Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti fogyasztói jogvitájának rendezése érdekében. A Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei: http://bekeltet.hu ; 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.; e-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu, Fax: 06 (1) 488 21 86, Telefon: 06 (1) 488 21 31

3.    A Vállalkozás az esetleges fogyasztói jogviták rendezése érdekében a békéltető testületi eljárást igénybe veszi. A Vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

 

4.     A Vásárló (amennyiben Fogyasztónak minősül) fogyasztói panaszával kapcsolatosan a területileg illetékes járási hivatalhoz is fordulhat. Erről bővebb információ az alábbi linken érhető el: http://jarasinfo.gov.hu.

5.     Amennyiben a Vásárló a fogyasztói jogvitát online szeretné lefolytatni és rendezni, azt megteheti a http://ec.europa.eu/adr link alatt található online vitarendezési platformon keresztül.

 

IV)            Tájékoztatás a kellékszavatosságról, termékszavatosságról és jótállásról (garancia)

Az itt hivatkozott szöveg a 45/2014 Kormányrendelet 3. sz.mellékletében közreadott tájékoztatás átvételével készült.

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a SAX Kft.  hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Sax Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

3. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a Sax Kft. jelen szerződés, valamint a vonatkozó 151/2003 Kormányrendelet előírásai alapján jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Ön a Kormányrendelet szerint egy év kötelező jótállásra jogosult, illetőleg a fenti pontban rögzítettek szerint a gyártó adhat egyes termékekre gyártói jótállást a termékleírás szerint.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet a Vásárló, egyébként viszont a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

 

V)              Adatkezelési szabályok:

1.      A Szolgáltató számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. Az üzemeltető adatvédelmi koncepciója a tájékoztatáson alapuló önkéntes beleegyezésen nyugszik, melynek megvalósítására a szolgáltatás használatának minden fázisában törekszik. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal. A honlapon adatkezelést az üzemeltető végez, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul. A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A honlapon gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A honlapon az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. A honlap látogatói a szolgáltatást önkéntesen használják. Tudomásul veszik, hogy a honlapon a megrendelés csak a szállításhoz és számlázáshoz szükséges adatok megadása után adható le. Amennyiben törvényi felhatalmazás alapján az üzemeltető köteles a megkereső hatóság részére személyes adatot kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás látogatója és igénybevevője (felhasználó) tudomásul veszi, ezzel kapcsolatban kifogást nem fog emelni. Az üzemeltető az egyes felhasználók adatmódosítási, adatkérési, adattörlési, adatkezelési tájékoztatási kérdéseit fogadja, és a lehető leghamarabb, de legkésőbb 30 napon belül válaszol. A honlapon előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. Jelen nyilatkozat csak az üzemeltető által működtetett honlapra vonatkozik. Az adatvédelmi nyilatkozat elérhetősége:        http://www.altmed.hu/oldalak/adatkezelesi-tajekoztato

2.      A honlap látogatók technikai jellegű adatainak rögzítése: A honlap látogatása során a rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre. Ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatrögzítés célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A statisztikai állományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

 

Utolsó módosítás: Budapest, 2018. szeptember 05
Kép