Adatkezelési tájékoztató Megrendelés, jótállás, garancia Orvosi engedélyek
Számoljon le a köhögéssel!
Növelje tüdeje
 légkapacitását !

A német orvosok által kifejlesztett  orvostechnikai eszköz minősítésű RC- Cornet készülék segítségével, mely használata nyomás különbséget idéz elő, így a  légutakban egy  levegőoszlop keletkezik, mely a készülék használata során   rezgéseket  hoz létre, mely elősegíti a váladék leválását a légutak faláról. Fellazítja, elfolyósítja, és könnyen kiüríthetővé teszi. Segít hogy megszünjenek  a köhögési rohamok, erősíti a légzőizmokat, növelve ezzel a tüdő légkapacitását. Az alábbi problémák miatt:

 • COPD (krónikus obstuktív légúti betegség)
 • hörghurut (bronchitis)
 • cisztás fibrózis
 • impruduktív köhögés
 • aszthmatikus eredetű probléma
 • hörgő és tüdőtágulat
 • dohányosok kínzó köhögése
 • egy sima megfázás esetében is

Megvásárolható akciósan : 23.000,- Ft-ért
RC-Cornet a köhögés ellen

Szabadítsa meg a légutakat a letapadt váladéktól, és szabaduljon meg a köhögéstől az RC-Cornet szájkürttel!

Különösen ajánlható, ha Önnek

 • meghatározhatatlan köhögés nehezíti életét
 • állandósult kínzó köhögése van
 • megterhelés hatására  gyorsan légszomja jelentkezik
 • problémát jelent  felköhögni  váladékot
 • letapadt váladék esetében
 • reggelenként krákog, vagy erős száraz köhögés gyötri
 • gyakran ismétlődő légúti fertőzései vannak

A készülék német orvosok által kifejlesztett orvostechnikai, és egyben gyógyászatisegédeszköz, természetes módon, hatóanyagok felhasználása nélkül segít eltávolítani a letapadt váladékot, megszabadulni a köhögéstől, könnyebbé teszi a légzést

  Eredményesen használható, ha Ön a következő betegségekben szenved:

- COPD
- hörghurut (bronchitis)

- cisztás fibrózis
- improduktív köhögés
- asztmatikus eredetű probléma

- reflux

- elhúzódó kideríthetetlen eredetű köhögés

- allergia

- illetve a dohányzás vagy csak egy sima megfázás esetében is. 

Hatékony fizioterápiás kezelés a tüdőnek és a hörgőknek gyógyszerek nélkül!

Amit várhatunk a készüléktől:  mérséklődik/ megszünhet  a köhögés, szabadabbá válik a légzés!

Az RC-Cornet egy kis méretű eszköz, mely egyszerű, de hatásos fizioterápiás kezelést valósít meg a tüdő számára, hatékonyan segít megszüntetni a kínzó köhögést és légszomjat. A készülék fúvókájának fújásával egy finom rezgést idéz elő a tüdőben, amely a hörgőkben levő levegőoszlop megrezegtetésével elősegíti a váladék hörgőfalról történő leválását, fellazítását, könnyen kiüríthető állagúra szétesését és köhögéssel való eltávolítását. Az ellenállással szembeni lélegzés pedig azt eredményezi, hogy a kilégzésnél nem csukódnak össze a hörgő falak és így a kifelé áramló levegő szintén képes a nyitott hörgőcskékből a váladékot magával hozni. Ezáltal
csökkennek a légzési problémák,
megelőzhető a hörgőkben lévő váladék felszaporodása,  ez által csökken, megszűnhet a kínzó köhögés,
ha mégis felgyülemlett a váladék, segíti eltávolítani azt a légutakból,
erősíthetők a légző izmok, ezzel növelve a légzés hatékonyságát, 
megakadályozható a mellkas merevvé válása, a légzőmozgások beszűkülése.

Mind ez mellékhatások, és nyákoldók nélkül érhető el, teljesen természetes módon, akár egy sima megfázás esetében is!


Előnyök:

- klinikailag bizonyított a hatékonysága
- egyszerű használhatóság
- fertőtlenítés után többen is használhatják
- nincs mellékhatása a kezelésnek

Milyen betegségek esetében?


Az RC-Cornet használatával csökkentheti a köhögést,  és megkönnyítheti a légzést  az olyan betegségek esetében, mint pl. COPD, krónikus hörghurut - bronchitis -, asztma és egyéb légúti betegségek.
A köhögésnek számos oka lehet. Ha csak néhány napig tart, mint pl. a megfázás esetén, akkor kényelmetlenséget okoz, de hamar leküzdhető. Sok ember azonban krónikus köhögéstől szenved, amely hónapokig, sőt akár évekig is megnehezítheti az életét és rontja a munkavégzés hatékonyságát.

COPD, hörghurut, bronchitis, asztma és társaik

Az egyik leginkább ismert ok a krónikus obstruktív légúti betegség (COPD), amely a légutak beszűkülését okozza, és emiatt köhögést és nehéz légzést okoz.

hörghurut /bronhitis/  - cisztás fibrózis  -  improduktív köhögés - asztmatikus eredetű problémák -,  sőt a reflux  is fokozott váladék termelődéssel járnak. A köhögés, amit az így lerakódott váladék okoz, kínzóvá és állandóvá válik. A krónikus gyulladás káros hatással van a hörgők izomszövetére. Megduzzad a tüdőben a légutak nyálkahártyája, és fokozódik a váladék termelődés.

A dohányzás is súlyosbítja a gondokat, ezért abba kell hagyni. A légző-rendszer helyreállítása érdekében azonban ez nem elegendő, mivel igen sok váladék halmozódik fel a tüdőben és a hörgők falán, ami állandó irritációt okozva a köhögés kiváltója lehet.

Más hörgőbetegségek, mint pl. a cisztás fibrózis, tüdőtágulás, hörgőtágulás vagy asztma esetében is használható terápiához. Nemcsak olyan súlyos betegségek esetében mint COPD, vagy az asztma, vagy a hörghurut - bronchitis -,  segít az RC-Cornet. Olyan embereknek is javasolható ez a rendszeres terápia, akiknél megterhelés hatására nehezebbé válik a légzés. Ilyen esetekben az RC-Cornet segíthet a tünetek megszüntetésében és a légutak megtisztításában. A készülék egy "edzést" biztosít a tüdő és a légutak számára, ami segít növelni a betegség - COPD, asztma, hörghurut (bronchitis), stb. - miatt erősen meggyengült vitálkapacitását (légkapacitás a tüdőnek).

Vitálkapacitás: Teljes belégzés, majd teljes kilégzés után a kilégzett levegő mennyisége, egészséges felnőttnél nagyjából 4 liter. Mivel a készülék fúvókáján a fújás intenzitása változtatható, így az igen gyenge vitálkapcitású betegek is (COPD, asztma, krónikus hörghurut-bronchitis) tudják használni a készüléket. A készülék rendszeres használatával tapasztalni fogják, hogy az intenzitás növelhetővé válik.

 Kattintson, és tekintse meg a a következő betegségekhez tartozó  rövid leírásokat, és videókat!:
COPD
bronchitis

cisztás fibrózis 
hörgőtágulás

asztma
dohányzás


További vélemények a készülékről

Mi történik amikor köhögünk?

Köhögésnél a bordák közötti izmok megrövidülnek, összehúzódik a rekeszizom, egy összetett nagy erőkifejtéssel igyekszik a mellkas a tüdőt hozzásegíteni, hogy megszabaduljon a légutakban felgyülemlett váladéktól. De mikor ilyen erőltetett a köhögés, a váladék mindig csak a legnagyobb légutakból lökődik ki, mert a kisebb hörgők, hogy segítsék a nagy légáramlást, maguk is összehúzódnak, ilyenkor benn reked a váladék. A nagy hörgőkben összegyűlt váladék ugyan kijön a köhögés alkalmával, de ami ennél fontosabb lenne, az az, hogy a léghólyagocskákhoz vezető kisebb hörgők megtisztuljanak, azt így nem érjük el. Sőt, néha a nagy erőlködéstől a parányi légutakból a váladék épp ellenkező irányba, vagyis a léghólyagocskákba préselődik bele, és így a légutak beszűkülnek, a falaikra váladék tapad, amely csak nehezen képes kijutni a rugalmatlan, a kilégzés vagy köhögés során összenyomódott hörgőkből. A folyamatos, erőltetett, fárasztó és többnyire eredménytelen köhögés helyett kell keresni valamit, amely megkönnyíti a váladék távozását. Ez nemcsak a légutak felszabadítása miatt lényeges, hanem azért is, mert a hörgő nyálkahártyát fedő váladék, a hörgő belsejét eltömítő nyákdugó miatt a belégzés útján alkalmazott hörgőtágító gyógyszer nem jut a légutakba, nem tudja kifejteni a hatását.

Mi az RC-Cornet?

Az RC-Cornet egy olyan fizikoterápiás eszköz, mely segítségével a tüdőben és légutakban kialakuló folyamatos nyomásváltozás (oszcilláló PEP) tágítja a tüdőt, és segíti eltávolítani a lerakódott váladékot. Ennek hatására javul a légutak átjárhatósága és könnyebb lesz a légzés.


RC-Cornet, köhögés, váladék, asztma

Az RC-Cornet egy hajlított cső, melynek belsejében egy változó szelepként működő gumitömlő van, az egyik végét pedig egy állítható fúvóka zárja le. amikor belefújunk, nyomásingadozást okoz a tüdőnkben. A nyomás és a légáramlás ingadozása hatására a hörgők kitágulnak, a lerakódott váladék elfolyósodik és eltávozik, a légzőizmok erősödnek. Vagyis az RC-Cornet elősegíti a váladék felköhögését és hatékonyan edzi a tüdőt.

Hogyan működik az RC-Cornet?


 • Az RC-Cornet belsejében van egy speciális szilikongumi tömlő, amely a fúvóka folytatása.
 • Alaphelyzetben ez a tömlő az ívelt cső belső falán lapulva fekszik (lásd a, jelű kép).
 • Amikor belefújunk a fúvókába, a belső tömlő felfúvódik, de a cső görbülete miatt "megtörik" egy ponton (lásd b, jelű kép).
 • Ez a "megtörés" megakadályozza, hogy a levegő áthaladjon a gumitömlőn. Ahogy a befújást folytatjuk, túlnyomás keletkezik a fúvóka felőli részben, és emiatt a "megtörés" helye elmozdul a cső túlsó vége felé (lásd c, jelű kép).
 • Amikor a "megtörés" helye viszonylag távolabbra jutott a fúvókától, akkor a gumitömlőn egy újabb "töréspont" alakul ki a fúvókához közel (lásd d, jelű kép). A befújást folytatva ez az új "töréspont" is távolodik a cső hosszában, és a folyamat ismétlődik (lásd e, jelű kép).
 • Folyamatosan fújva a cső elejét, ez a légzsák-képződés ismétlődik, és periodikus nyomásváltozást idéz elő a gumitömlőben, és a légutakban. Ha a fúvókát elforgatja a rovátkák mentén, akkor a nyomás nagysága változik, és emiatt a befújás erősségét is ehhez kell igazítani.

Nézze meg ezt a német nyelvű  videót az RC-Cornet használatáról:

Hogyan javítja a légzést az RC-Cornet használata?

Az RC-Cornet elősegíti a légutak tisztulását oly módon, hogy periodikus nyomásingadozást idéz elő a tüdőben. Ezáltal fellazítja a légutakban lerakódott váladékot, elősegíti azok eltávozását, így csökkenti a légzési nehézségeket. Mérsékelheti, segíti megszüntetni a kínzó köhögést.

 • A légzési nehézségek adódhatnak tüdőtágulatból , vagy túlzott váladék-lerakódásból . Mindkét esetben szűkülnek a légutak, és nehézzé válik a légzés.
 • Az RC-Cornet használatakor a tüdőben pozitív kilégzési nyomás (PEP) keletkezik, amelyre egy ismétlődő nyomásingadozás rakódik. A kilégzési nyomás (PEP) hatására a tüdő kitágul, és a légzés könnyebb lesz a légutak kiszélesedése miatt. Ezen kívül a nyomásingadozás fellazítja a lerakódásokat és elősegíti azok eltávozását a légutakból.

Egy légzőszervi problémákhoz kapcsolódó magyar nyelvű publikáció, mely hivatkozik az RC Cornetre. (Borka Péter: Légzőgyakorlatok/Légúttisztító eljárások)

Amennyiben ezt hosszú lenne elolvasni, itt az idézet, mely a készülékre vonatkozik:

"Egy másik oszcillációs PEP eszköz az RC-Cornet, melyet Németországban fejlesztettek ki. Egy ívben meghajló merev csőben egy gumitömlő megfújásával hozza létre a vibrációt. Az áramlás, a frekvencia és az ellenállás állítható rajta (Cegla 1997). Ez az eszköz bármely testhelyzetben használható, függetlenül a gravitációtól, mely a Flutternél meghatározza az eszköz tartását. Az összegyűjtött váladék köhögéssel, vagy Huff-fal üríthető."

Ki nem használhatja a készüléket?

Légmell (pneumothorax), súlyos szívelégtelenség esetén szigorúan TILOS használni a készüléket!

Ára:  25.000, -Ft  akciós ár : 23.000,-FT 

Szállítás futárszolgálattal, utánvéttel : Utánvétes szállítás lehetséges, ez esetben a futárdíj: 1.800,-Ft

Szállítás futárszolgálattal bankkártyás fizetéssel oldalunkon keresztül : a futárdíj: 1.600,-Ft

  Szállítás futárszolgálattal, előre utalással

Előre utalás esetén a futárdíj: 1.500,-Ft
Miután a megrendelt termék vételárát a SAX Kft. CIB Banknál vezetett 11101301-10585601-01000003 számlára átutalta, és az számlán megjelenik, a csomagját átadjuk a futárszolgálatnak.

Kiszállítás 1-3 nap alatt. A DPD email értesítést küld Önnek a szállítás várható időpontjáról.

Átvétel PostaPonton :

előre utalással

 Elnézést, a bankkártyás fizetés fejlesztés miatt szünetel!

Amennyiben ezt a szállítási módot választja, kérjük, a közlemény rovatban tüntesse fel melyik posta pontra kéri a szállítást!

Ezeknél a lehetőségeknél a szállítási díj: 1.200, -Ft.

előre utalás esetében: miután a megrendelt termék vételárát a SAX Kft. CIB Banknál vezetett, 11101301-10585601-01000003 számlára átutalta, és az számlán megjelenik, a csomagját postára adjuk.
Az átvétel helyét a megrendelésnél a megjegyzés részeben kell megadni. A lehetséges átvételi pontokról itt tudhat meg többet.

Amennyiben nem érkezik pár percen belül visszaigazolás a megrendelést illetően, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

-

Ehhez a termékhez ajánljuk

Fertőtlenítő tasak a készülék egyszerű és gyors, vegyszermentes fertőtlenítéséhez.
Fertőtleníteni 3-4 naponta szükséges
Bővebben a használatról és a megrendelésről
Szájkürt + orrkürtté átalakító szettben, mellyel
az RC Cornet szájkürt készüléket egy ügyes átalakítóval orrkürtté alakíthatja, amennyiben Önnek felső légúti ( pl. orrgarat folyás, arcüreg-homloküreg gyulladás, fület és orrüreget érintő) gondjai is vannak.

Amennyiben Ön a köhögés mellett  felső légúti problémákkal is küzd, krónikus arcüreg gyulladás, középfülgyulladás, orrfolyásos betegsége van, érdemes kiegészítenie az RC Cornet szájkürt készüléket, egy ügyes átalakítóval, mellyel egy mozdulattal orrkürtté alakíthatja már meglévő készülékét, és így ezektől a tünetektől is megszabadulhat.


Ebben az esetben a két funkciót ellátó RC- Cornet szett készülék ára: 34.000,-Ft
akciós ár : 31.000,-FT

rendelje meg, most!  utánvét esetén futárdíj: 1.800, -Ft  
Amennyiben az  RC- Cornet szetthez  5 db tisztító tasakot rendel  kattintson ide!

Ajánlott termékek

Az átalakítót természetesen a későbbiekben is meg tudja vásárolni, valamint amennyiben a készülékben található tömlő elöregedett, elszakadt az pótolható. A tisztító tasak  mikrohullámú sütőben való fertőtlenítéshez nyújt segítséget.

Kép